Hvem er den gode hunden? Tjenester til problem Pet Behaviors

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore4

En søndag i forrige måned hadde solen knapt steget da jeg ble vekket av en banke på inngangsdøren min. Da jeg forsiktig så ut av sidevinduet, kunne jeg lage min nabo, Mr. Velez, stå der og se ganske opprørt ut. “Jeg vet ikke hva som skjedde i går kveld, men hunden din fortsatte å bjeffe og holdt oss oppe hele natten, og vi må jobbe om morgenen!” Før jeg selv kunne prøve å svare, stormet Mr. Velez av huffing, puffing og pouting. Egentlig pustet han på sin nye elektroniske sigarett at han var så glad for å vise frem for alle forrige uke. Canine Duke visste på en eller annen måte at vi snakket om ham, og ørene hans pekte på døra med et quizisk blikk i ansiktet. “Duke, var du den dårlige hunden som forårsaket problemer i nabolaget?! Stopp det og oppfør deg! ” Jeg sa til ham, selv om jeg ikke helt trodde det var ham fordi han hadde vært inne i mange av natten.

Den påfølgende kvelden var jeg den som hørte bjeffet utenfor, og det hørtes ut som Duke! Han har en tydelig, dyp “stemme” som vanligvis kan høres gi oss beskjed når han vil tilbake. Jeg kastet raskt noen sko på og løp utenfor for å se hva som foregikk. Til min overraskelse så jeg en hjørnetann på størrelse med hertugen, den samme typen blandet rase, samme farge og den samme pelsen, men det var ikke Duke. Jeg skjønte at det var en imposter i den tilstøtende hagen! Synes de nye naboene har en hjørnetann som de slipper ut alle timer på natten, og han har vært den som fikk Duke og jeg i trøbbel med alle de andre naboene. Noe måtte gjøres, og raskt.

Jeg gikk opp til den nye naboens hus neste mandag etter å ha kommet hjem fra jobb og ble møtt av en veldig god dame som så overrasket over mitt besøk. Så snart jeg forklarte situasjonen med hjørnetannen hennes, fylte øynene hennes med tårer og hun begynte å gråte. Hun fortsatte med å fortelle meg (mellom tårene og hikke) at hjørnetannen hennes “ruff” lider av en slags gammel senil tilstand som får ham til å kontinuerlig bjeffe og vokalisere, og tilstanden hadde blitt gradvis verre. Det siste året hadde hun slitt med ideen om å ha Ruff lagt ned, men hun kunne ikke bringe seg selv til å gå gjennom med det.

Gjennom årene hadde hun kjærlig behandlet Ruff for sin leddgikt med ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner, hans kroniske øyeinfeksjon med oftalmiske dråper og hans hyppige blæreinfeksjoner med antibiotika. Hun trodde ikke at noe kunne gjøres for en aldrende hundes mentale helse, så hun var redd for å ta turen til veterinærens kontor, sikker på at hun ville få dårlige nyheter. Det må være en tjeneste jeg trodde; Så fortalte jeg henne om en veterinær som jeg nettopp hadde snakket med noen uker tidligere, og som fortalte meg at hunde og katt mental helse og andre sykdommer i alderdommen er noe som mange veterinær er veldig kjent med, og at mange av disse forholdene er behandlingsbare.

Forsiktig håpefull, min nabo tok Ruff til veterinæren som foreskrev et medikament kalt Selegiline som har vist garanti for å behandle dyr med senilitet. I løpet av en uke var Ruff nesten tilbake til sitt gamle jeg – i det minste mentalt – og bjeffingen hadde praktisk talt stoppet. Duke gjenvunnet tittelen som god hund, og vi fikk fred gjenopprettet til nabolaget, til slutt!

Som alltid, hvis kjæledyret ditt ikke har det bra, selv om det ikke ser ut til å være noen tjeneste for problemet, kan et besøk hos veterinæren være akkurat det som trengs. Veterinærer er opplært til å gjenkjenne sykdommer tidlig og til å behandle forhold som kan forårsake både PET og eieren store smerter og i noen tilfeller forlegenhet. For medisineringsrelaterte spørsmål er en farmasøyt fra 1800 Petmeds også tilgjengelig for å svare på dem for deg.

Aldrende petspet oppførsel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post CAT DNA tester alt å vite om DNA -testing for katter
Next post Lyme sykdom hos hunder: Symptomer, risikoer og forebygging