Stomatitis in Pets

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til Moreaddthismore101010101010101010101010101010101010

En av de mest frustrerende muntlige sykdommene som er sett hos hunder, og spesielt katter er en som kalles stomatitt. Stomatitt er definert som en betennelse i strukturene i munnhulen inkludert tannkjøttet, kinnene, ganen og ofte hals. Hos mange pasienter begynner dette å skje rundt tennene, men til slutt kan spre seg for å involvere ethvert område av munnen.

Mens bakterier kan være involvert som å innlede faktorer, er den eksakte grunnen til at stomatitt oppstår ikke kjent. Det antas at en overaktiv immunvirkning i immunforsvaret mot antigener eller vev i munnhulen kan være involvert. Denne overaktive immunvirkningen vil føre til symptomer på betennelse og rødhet, magesår, sikling og stygg lukt. I hardt påvirkede kjæledyr kan evnen til å spise og drikke bli kompromittert. Diagnose mistenkes vanligvis fra direkte visuell eksamen; Imidlertid er biopsi av de berørte vevene i munnen nødvendig for en avgjørende diagnose.

Selv om ultralyddrengjøring og utvinning av syke tenner, i tillegg til antibiotika kan være nyttige, tar disse fremdeles ikke den underliggende årsaken til stomatitt i de fleste tilfeller. I mange triggere kan immunundertrykkende medisiner med medisiner som prednison og gullsalter være nødvendig. Andre medisiner inkludert azathioprin og syklosporin kan også være nødvendig i mye mer alvorlige tilfeller. Munnvask, inkludert klorihexidin -spylinger, kan også være verdifull for å berolige magesår og betent vev. Prognosen for middel av stomatitt er absolutt bevoktet; Men med aggressiv medisinsk og ofte kirurgisk behandling, kan de fleste kjæledyr føre normale liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Primal Pet Food husker enkelt parti av Feline Turkey Raw Frozen Formula
Next post [NYTT PRODUKT] Kontroll på House Wellness Test for Dogs or Cats