En yrke som fremdeles føles som en hobby

av Melissa Viera
11. august 2016

Hver groomers historie måtte starte et sted. Selv de beste groomers måtte tafatt holde saks for første gang; øver på å holde hånden jevn. Før vi blir kjempefine på hva som helst, er det mange timer brukt på å trene og studere. Det skjer ikke på et øyeblikk, men over tid blir en groomers bevegelser mindre forsiktige og mye mer flytende når de begynner å ha en ekte profesjonell tillit. For mange groomers var pleie en hobby lenge før det var en karriere. År etter pleieferdigheter har blitt perfeksjonert og pleie har blitt mye mer enn bare en hobby, å holde fast på spenningen som føltes når en interesse for pleie ble først født er fremdeles viktig.

I begynnelsen er det lett å være begeistret for nye lidenskaper og interesser. Husker du din tidlige pleiekarriere? Da du nettopp startet, var det spennende å lære hver nye teknikk. Det var lett å ha fantastisk beundring og takknemlighet for andre groomers og vakkert preparerte hunder i de tidlige pleiedagene dine. Å holde fast på disse følelsene selv etter mange år som pleieprofesjonell kan indikere forskjellen mellom å bare gå på jobb hver dag eller leve drømmen din hver dag.

For Roy Laferriere, eier av Roy-L Groomingdales i Centerville, Massachusetts, er hans kjærlighet til pleie veldig mye det bankende hjertet i hans yrke og virksomhet, akkurat som det var da pleie var en hobby for ham. “Selv om det er tjenesten min nå, liker jeg fortsatt å se på pleie som en hobby fordi du gleder deg over det mer,” sier Laferriere som begynte å pleie for over 25 år siden.

Det var en ASCOB -amerikansk cocker -spaniel som het Desiree som var en av Laferriere’s tidlige inspirasjoner som groomer. “Jeg kjøpte henne på 8 uker gammel,” sier LaFerriere som husker at han tok showet sitt Cocker ut og rundt i byen og ble komplimentert på den fantastiske frakken hennes og pleie som han gjorde. “Folk spurte om hun var en showhund,” sier LaFerriere. Ved hjelp av Desiree’s oppdretter lærte LaFerriere å holde cockeren spaniel preparert på riktig måte for showringen. “Oppdretter, Annie Noble lærte meg
Kunsten å pleie en show -cocker, sier han.

I 9 år viste LaFerriere hunder av og på og gledet seg over å tilbringe tid på Pet Dog Shows, beundre rasene og lære mye mer om stell. Gjennom jungeltelegrafen begynte han å pleie ikke bare sine egne showhunder, men andre hunder ut av hjemmet hans. Det var ingen tvil om at Laferriere gledet seg over alle aspekter av stell, og neste trinn for ham ville være i bruk for seg selv som en profesjonell groomer. “En venn, Barbara Rooney, som også pleide showhunder, hadde troen på kjæledyrhunden min som pleier for å inspirere meg til å kjøpe kjæledyrhunden Grooming Salon jeg eier i dag,” sier LaFerriere.

Å ta beslutningen om å drive og eie sin egen tjeneste som en profesjonell groomer ville være en betydelig overgang for Laferriere, og som enhver ny tjenesteeier hadde han frykten. Å ha støtte og oppmuntring fikk ham til å føle seg mindre nervøs for en så stor beslutning. Min kone, Patrice trodde på meg som en groomer nok til å oppmuntre meg til å eie en tjeneste for å forsørge familien vår. Hvis du har folk som tror på deg, inspirerer det deg til å tro på deg selv, sier Laferriere.

LaFerriere’s lidenskap for stell begynte med pleiende showhunder, og det var avgjørende for ham at dette ble innlemmet i hans nye virksomhet. “Vi liker å si at hver kjæledyrhund er en kjæledyrhund når de forlater pleie,” sier Laferriere. Gjennom årene har tjenesten preparert hunder av forskjellige raser for showringen, men selv hundene som ikke viser, forlater pleiingdales som ser ut til det aller beste.

Det positive miljøet og milde styringen som hunder opplever når de sjekker ut Roy-L-groomingdales virkelig gjør at tjenesten skiller seg ut. “Eierne deler alltid historien om når de sier at det er på tide å dra til Roy’s og hundens haler surrer og de hopper i bilen,” sier Laferriere.

Laferriere har funnet ut at når det gjelder pleie, kommer kvalitet alltid før mengde. Han mener å levere dyptgående pleie i stedet for ruset arbeid er alltid viktig. Hans anbefalinger for nye groomers er å jobbe med en behagelig hastighet. “Vær individuell med dyrene og ta deg tid til å lære hver rases visse stiler,” sier han. “Begynn å pleie bare noen få hunder om dagen for å føle seg komfortable og ikke ruset.”

Utenom stell, liker LaFerriere å være i nærvær av hunder gjennom trening, konkurrere eller bare nyte litt bindingstid. Han trener kjæledyrhunden sin Rolex, en svart konvensjonell puddel, i en rekke idretter, inkludert lydighet, trikstrening, smidighet og til og med litt musikalsk fristil. Nylig tjente Rolex sin amerikanske kennelklubb, Rally Novice -tittelen.
For Laferriere vil pleie alltid føles som en hobby som gir ham ubegrenset glede, selv om det er hans yrke nå. Å ha den samme takknemligheten for Groonull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Hva skjedde med nøytrikler?
Next post Bella snakker om å fremme hunder i redning: å gi slipp er aldri lett