Lyme sykdom hos hunder: Symptomer, risikoer og forebygging

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore3

Det er vanskelig for en hjørnetann verge eller veterinær å ikke ha hørt om hunder og Lyme -sykdom. Etter min mening har dette emnet skapt mer skremsel og feilinformasjon om denne sykdommen enn nyttig nøyaktig informasjon og bevissthet, og hvordan man kan forhindre eksponering for sykdommer som bærer flått. Mange veterinærer over hele landet over diagnostiserer kjæledyr med Lyme-sykdom, og behandler deretter dyr med unødvendige antibiotika til tross for at kjæledyr ikke viser noen symptomer på sykdom, noe som kan være basert på en allment tilgjengelig egen kombinasjon Lyme sykdom/hjerteorm blodprøve.

Mens Lyme sykdomsbærende hjorteflått absolutt er vanlig i visse områder av landet (spesielt nordøst og Midtvest), bør en egen positiv test utført på et veterinærkontor aldri være det eneste grunnlaget for å diagnostisere Lyme-sykdom hos en pasient. Mange ganger er denne diagnosen unøyaktig og/eller potensielt skremmer hundehåndverkere for at kjæledyrene deres kan ha langsiktige komplikasjoner. En positiv Lyme -test på et veterinærkontor betyr ganske enkelt at et kjæledyr har blitt utsatt for bakteriene som forårsaker Lyme -sykdom som kalles Borrelia Burgdorferi, men ikke nødvendigvis smittet. Det antas ofte at opptil 90 prosent av hundene, som naturlig blir utsatt for Lyme -sykdom, aldri blir syk og kjemper mot noen tegn på sykdom på egen hånd uten antibiotika.

Og selv om det er nyere og angivelig mer nøyaktige tester som nå er tilgjengelige på mange laboratorier, for eksempel C6-antistofftesten av IDEXX-laboratorier, er det tilstedeværelsen av symptomer og rask respons på passende antibiotikabehandling (oftest 3-4 uker med doxycycline),,, som er de viktigste komponentene for å stille en “presumptiv” diagnose av Lyme -sykdom hos en hund.

De fleste eksperter mener at kjæledyr som har blitt utsatt for testpositive på disse testene, men ikke har noen symptomer på Lyme -sykdom det siste året, ikke bør behandles med upassende lange antibiotikaforløp. De kjæledyrene som har vist symptomer på Lyme -sykdom som halthet i en eller flere lemmer, noen ganger en skiftende halthet, feber, slapphet, forstørrede lymfeknuter ved undersøkelse, samt en og annen blodplate- eller røde blodcelleforstyrrelser, og i sjeldnere tilfeller A En viss type nyresykdom bør behandles. Med de fleste av de ovennevnte symptomene er responsen vanligvis rask (innen 3-5 dager hos de fleste hunder).

Når det gjelder hunder som har utviklet et problem der de mister protein i urinen (kalt en nefropati), med noen ganger lavt blodalbumnivå og nyresvikt, indikeres behandling også; Imidlertid, til dags dato for denne bloggen, har ingen Lyme -bakterieorganismer blitt isolert fra kroppene til slike berørte dyr og antibiotika som doxycycline har ikke hjulpet disse kjæledyrene, der prognosen er veldig dårlig. Faktisk mener de fleste eksperter nå at grunnen til at bare en liten andel av hunder som er utsatt for Lyme -sykdom blir syk med symptomer, og til og med en mindre andel som utvikler dette urinproteinet som mister nyreproblemet, faktisk er pasientens immunrespons I forsøk på å bli kvitt infeksjonen (dvs. kalt en autoimmun sykdom), snarere enn bakteriene i seg selv, forårsaker de fleste problemene.

Det er sannsynligvis grunnen til at organismen ikke er funnet i de kjæledyrene som er plaget av Lyme nyresykdom, og hvorfor doxycycline og andre antibiotika ikke fungerer i de bestemte kjæledyrene. Det er denne sannsynlige overaktiv immunresponsen på bakteriene som har mange veterinæreksperter som nøler med å anbefale Lyme -vaksinasjon til hunder, som teoretisk kan stimulere en over reaktiv immunrespons i noen kjæledyr. Dette er et veldig varmt og kontroversielt tema; De fleste veterinærskoler anbefaler imidlertid ikke bruk av denne vaksinasjonen på dette tidspunktet.

For flere år tilbake kom en Lyme -vaksinasjon på markedet for mennesker, men på grunn av autoimmun og andre reaksjoner ble denne vaksinasjonen tatt av markedet. Faktisk har jeg ofte hørt at utbredt Lyme -vaksinasjon av hunder til og med blir anbefalt av veterinærer til dyreforesatte i stater der Lyme -sykdom sjelden er dokumentert. Det er av disse grunnene at jeg ikke anbefaler Lyme -vaksinasjon for hunder, i stedet for å fokusere på flåttforebygging verken gjennom naturlige tiltak eller mer konvensjonelle medisiner for de som foretrekker dem, for eksempel K9 Advantix II og Frontline Plus, eller svært effektive krager som Preventic krager.

Enten gjennom naturlige forebyggende tiltak eller mer konvensjonelle tiltak, er det flåttforebygging som er viktigst for å forhindre eksponering for Lyme og andre sykdomsbærende flått. Det er også viktig for dyreforesatte å være klar over de vanlige misoppfatningene og over diagnosen Lyme -sykdom i dette landet som jeg har diskutert ovenfor.Lyme sykdom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Hvem er den gode hunden? Tjenester til problem Pet Behaviors
Next post PetMeds Holiday Celebrations & Resolutions