Breaking the Cycle

av Daryl Conner
29. oktober 2018
Det skjer med oss ​​alle. Det er den kunden med den hunden (eller katten!). Folket er helt hyggelige. Kjæledyret er greit å jobbe med. Men det er et tilbakevendende problem, og det kan skape en ondskapsfull syklus. Det går noe sånt:

Mr. og Mrs. Brown tar med seg den langhårede valpen til deg for det første besøket. Du diskuterer stiler, og de er glade når de henter hunden. Du tar deg tid til å snakke med dem om børsting, foreslår riktige verktøy, teknikk og frekvens. Seks til åtte uker senere er valpen tilbake, med noen få små floker, men ingenting du ikke lett kan ta vare på. Du steller hunden, og igjen, alt er bra.

Et par måneder går, og valpen kommer tilbake. Denne gangen er det ganske sammenfiltret. Du forklarer dematting av anklager og stell hunden. Det tar ekstra tid fordi du må gjøre mye børsting før du kan gi kjæledyret en lignende hårklipp som før. Eierne mumler litt når de henter på grunn av tilleggsavgiften. (I et alternativt scenario krever du ikke en ekstra avgift, selv om du måtte bruke mer tid, og du er den som klager.)

Ved neste besøk er hunden betydelig matt. Pelsen vokser, og eierne pusser enten ikke eller ikke pusser ordentlig. Du informerer dem om at hunden blir nødt til å ha en kort hårklipp, og at du tar deg tid til å forklare igjen om å opprettholde pelsen ved å pusse og kamme hjemme. De er grufullt enige om det kortere klippet, men når de kommer tilbake, er de ikke fornøyde med det drastiske nye utseendet.

Da de ikke likte måten hunden passet på å bli klippet nær, venter de flere måneder før de kommer inn igjen, så pelsen vokser ut. og gjett hva? Når de endelig kommer inn igjen, blir hunden matt igjen. Syklusen er satt i gang.
Annonser

Det som vanligvis skjer videre er en lystig – gå -round som definitivt ikke er lystig. Dette er kunder som vi ikke ser ut til å glede. De nekter å opprettholde pelsen hjemme, men vil ikke bringe hunden inn typisk nok til at vi kan holde den i god stand. De klandrer oss hvis vi belaster ekstra for dematting og blir veldig opprørte hvis pelsen er klippet kort fordi vi ikke har noen andre alternativer.

Vi har to valg med en kunde som dette: det første valget er å fortsette å gjøre den vanvittige dansen med dem. Det andre (og bedre) valget er å prøve å bryte syklusen. Dessverre kan dette være veldig vanskelig. Her er noen ideer du kan prøve:

• Gjør et nytt forsøk på å lære dem riktig penselteknikker. Invester mer av tiden din til å gi dem en hands – på leksjon og la dem faktisk pusse og kamme pelsen ordentlig slik at de kan se og føle hva prosessen virkelig innebærer. La dem ta med seg pleieverktøyene sine. Vanligvis har kjæledyrseiere vilt upassende børster for hundens hårtype.

• Institutt et “Only Time Dematt -program.” Dette er en politikk som sier at du bare vil dematte en hund en gang, og bare hvis du kan gjøre det uten å forårsake hunden unødig ubehag. Hvis hunden kommer tilbake med alvorlig matting, vil pelsen bli klippet.

• Forklar kunden at du foreløpig ikke er i stand til å gjøre dem lykkelige fordi de ikke tar med hunden inn typisk nok. Insisterer på en plan som lar deg opprettholde ønsket hårlengde selv om de ikke pusser hjemme. Avhengig av kjæledyret, kan det bety at du trenger å se kjæledyret for et bad og pusse – ut så ofte som annenhver uke.

Hvis dette ikke er et alternativ, må du insistere på at hunden holdes i en kort trim og fortsatt opprettholde en 4–6 ukers avtaleplan.

• Vær fast når det gjelder forhåndsbestilling og oppbevar en vanlig avtaleplan.

For å være ærlig, har jeg hatt begrenset suksess med ideene ovenfor. I de tilfellene der jeg er i stand til å komme gjennom til en kjæledyrseier og få dem på en vanlig plan, har de imidlertid en tendens til å bli utmerkede, lojale kunder.

Hvis de kontinuerlig gjør avtaler, kan du ringe for å avbryte og forsinke dem og hente inn en sammenfiltret hund igjen og igjen, så er det på tide å ta en fast prat med meg selv. Dette er typene kunder som forårsaker groomer utbrent. Jeg må minne meg selv på at livet mitt vil være mye mindre stressende hvis jeg sender dem på vei.

Jeg opplevde det nylig med en overdreven konvensjonell puddelkunde. Vi var godt engasjert i dansen jeg gruer meg til. Etter flere vellykkede tidlige brudgommer hadde hunden kommet i en betydelig matt tilstand. Jeg hadde klippet ham med et 7F -blad, og etterlot en kort bamse -trim på hodet. Eieren hatet det. Tre måneder senere var han tilbake, og sa: “Vi vil ikke at du skal kutte noe annet enn over øynene hans og rundt anus. Håret hans er perfekt nå. ”

Jeg visste at når han først ble badet, tørket og børstet, ville håret se betydelig lenger ut. I hodet mitt planla jeg hvordan jeg ville stelle ham. Jeg ville ta av omtrent halvparten av håret, og han ville se på lengden han gjorde før jeg gjorde jobben. Hvis jeg gjorde dette, hadde jeg en sjanse til å ha ham i anstendig form ved hans neste avtale. Men som jegnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Kattunger kan drepe vinner
Next post Aikiou Canine Bowl – In for Review