CAT DNA tester alt å vite om DNA -testing for katter

Vi blir mer nysgjerrige på aner, vårt DNA, takket være vitenskapelige fremskritt. Dette er grunnen til at Ancestrydna og 23andme har blitt så populære. For katteeiere strekker denne nysgjerrigheten seg utover kattene våre til våre lodne følgesvenner, og de prøver å for CAT DNA -test: Hvor kommer min store oransje tabby katt fra?

Tallrike organisasjoner tilbyr rimelig DNA -testing for felines, som kan brukes til å identifisere arvelige egenskaper og andre helsemessige forhold hos katter. Dette gir bedre foreldreseleksjon og raskere diagnose og behandling.

Selv om CAT -DNA -tester er relativt nye på markedet, mer enn DNA -test i Canine, er det en rekke produkter som kan være i stand til å gi en viss innsikt i vår Feline Friends genetiske historie.

Neogens Geneseek Operations Laboratory er det største dyregenetiske testlaboratoriet i verden.

Den beste DNA -testen for katter

Fortsett å lese for å lære mer om den beste CAT DNA -testingen, hvordan de fungerer og hva de kan fortelle deg om katten din.

Det er veldig få selskaper som tilbyr hjemmebasert CAT DNA-testing. Basepaws er den mest populære. Den lar deg velge mellom to testalternativer: en ras- og helse-DNA-test eller en hel-genom-sekvenseringstest.

Oivet er et helsefokusert alternativ. Optimalt utvalg av visdomspanel er et oppdretterfokusert alternativ.

Dette er de tre beste DNA -testene for katter.

Tester for sædtall: Et oppdatert foreldrepanel er lagt til den grunnleggende CFA -paneletesten og behandles for hver prøve som ankommer laboratoriet vårt. Det nye panelet vil analysere 150 markører for å etablere et unikt “fingeravtrykk for katten din.”

For å bekrefte stamtavleforholdet mellom dronning, far og avkom, er det mulig å sammenligne markører mellom foreldre og avkom. Online bestilling lar deg bestille foreldrebord.

Spinal muskuløs atrofi: Spinal muskulær atrofi: Nå tilgjengelig. På grunn av arten og alvorlighetsgraden av den genetiske mutasjonen, er denne testen atskilt fra den grunnleggende CFA -paneletesten.

Katteforeldre har en mulighet til å få testet kattens DNA til en pris de har råd til.

Etter at DNA -prøver er sendt inn for testing, vil resultatene bli sendt til deg. Vanligvis er resultatene tilgjengelige innen 30 dager etter innlevering av prøven. Eieren vil ha tilgang til kattens testresultater.

Bestill DNA -test

Online bestilling av DNA -tester er mulig. Du kan fylle ut informasjonsskjemaet for kattens DNA, og deretter skrive det ut for å legge ved betalingen.

DNA -samling

Det er veldig enkelt å samle DNA for testing. Alle kattinnleveringer oppnås enkelt med bukkal (kinn-swab). Du kan teste katter i alle aldre. For å samle spytt, åpne kattens øyne og gni innsiden av kinnene forsiktig med bomullspinnen.

EDTA (lilla-top) rør kan også godta blodprøver fra en veterinær. For testing trenger du minst 1 ml blod.

Basepaws

BasePaws ‘CAT DNA -test sammenligner kattens DNA -sekvens med sekvenser fra andre BasePaws -katter og katter i det større vitenskapelige samfunnet. Denne testingen vil avsløre informasjon om kattens rase, forbindelser til andre raser, helsemarkører og hvor genetisk like de er for ville katter.

Basepaws ble opprettet av Anna Skay i 2018. I 2019 ble selskapet omtalt i ABCs Shark Tank hvor Skay godtok et tilbud om å investere. Selskapet har hatt en utrolig vekst de siste årene.

Basepaws er for tiden involvert i mange forskningsstudier som fremmer katt helse, velvære og deres genetiske testing er høyt vurdert av Amazon.

BasePaws tilbyr to alternativer for CAT DNA -testing: Breed + Health DNA -test ($ 149) eller hele genomsekvenseringstesten ($ 599).

Hva er forskjellen? Hele genomsekvenseringstesten, som navnet antyder, gir deg tilgang til kattens hele genetiske informasjon. Basepaws hevder at denne testen kan gi opptil 10.000 flere data enn andre DNA -tester.

Hele genomsekvenseringstesten tilbyr ubegrensede oppdateringer, da BasePaws legger til helse- og egenskaper i rapporten. Dette er et alternativ som ikke er tilgjengelig med Breed + Health Test.

Basepaws har nylig lansert et tredje produkt: CAT Dental Health Test (79). Selv om det er annerledes enn tradisjonelle CAT -DNA -tester. Denne testen undersøker den orale mikrobiomprofilen for å identifisere om katten din har noen store tannproblemer.

Den mest populære CAT -DNA -testen på markedet er basepaws. Imidlertid er hele genomsekvenseringstesten veldig dyr, så det kan være lurt å vurdere rasen + helsetesten.

Orivet

Oivet Cat DNA-testen er ikke så helsefokusert som basepaws-testen. Testen gir ikke informasjon om rasen på katten din. Det er bare for husholdningskatter og katter i Longhair.

Oivet Cat DNA -skjerm- og livsplanprøven (84.45) sjekker katten din for genetiske forhold og fysiske egenskaper. Testen vil identifisere kattens blodtype. Orviet vil gi deg en helserisikovurdering basert på kattens genetikk, alder, kjønn, vekt og andre faktorer. InformasjonenKan brukes til å lage et velværeprogram for katten din.

Oivet, et genetisk testbyrå, tilbyr en rekke genetiske tjenester til veterinærer, oppdrettere og kjæledyrseiere. Dens oppdrag er å fremme helse og velvære for kjæledyr (katter eller hunder), med rasespesifikk omsorg.

Oivet tilbyr også CAT DNA Health Screen & Life Plan. Disse produktene er mer spesifikke og kan brukes til å screene for kattens DNA. Til individuelle kattaser, sykdommer eller identifisering av foreldre.

Oivet -testen kan være rimeligere enn basepaws, men den vil ikke gi informasjon om kattens avlshistorie.

Visdomspanel: Optimalt utvalg

Optimalt utvalg av visdomspanel er en lignende test som Oivet. Det markedsføres hovedsakelig til oppdrettere. Den optimale utvalget Feline Cat DNA-test (999.99) er tilgjengelig for både stamtavle og katter med blandetras. Den skjermer for genetiske sykdommer så vel som fysiske egenskaper som pelsfarge og type.

Testen evaluerer det genetiske mangfoldet av katten som testes og gir også informasjon om kattens blodtype. Den optimale seleksjonstesten er ikke i stand til å gi informasjon om en kattes rase eller bakgrunn, og det samme gjør Oivet -testen.

Visdomspanelets oppdretterspesifikke divisjon, Optimal Selection, tilbyr en rekke DNA-tester for hunder. Visdomspanel tilbyr DNA -testing for katter, men de tilbyr dem ikke. Optimal seleksjon gir imidlertid oppdretterfokusert testing.

Selv om den optimale valget av valget ble opprettet for oppdrettere, kan den fremdeles gi verdifull helseinformasjon samt interessante data om kattens fysiske egenskaper og blodtype. Denne testen er dyrere enn Oivet, men den er billigere enn Breed + Health Basepaws.

Hvis du først og fremst er interessert i kattens rasesammensetning, vil basepaws -testen være det beste valget.

Hva er prosessen med DNA -testing for katter?

Det spiller ingen rolle hvilken test du velger, å teste kattens genetiske kode er enkelt. Du kan bestille testen på nettet fra Amazon, Chewy eller en annen online forhandler.

Etter at DNA -testsettet ditt kommer, vil du bruke den medfølgende vattpinnen for å samle en prøve fra kattens DNA. Å svømme innsiden av kinnet i noen sekunder er alt som trengs. Sikre deretter kinnet vattpinnen til kattens DNA og send det tilbake til selskapet.

Basepaws vil ta prøven og sende den til Los Angeles -laboratoriet. De vil deretter hente ut kattens genetiske informasjon. De vil sekvensere DNA og deretter samle en rapport for deg som inneholder informasjon om kattens genprofil.

Laboratoriet vil vanligvis gi resultatene fra basepaws -testen innen fire til seks uker.

Basepaws, Oivet og Optimal Selection lar deg logge på kontoen din, se resultatene og opprette ditt eget passord. Hvert selskap gir oppdateringer når de har ny informasjon eller forskning.

Kattens rase og DNA -test for katter

De fleste CAT -DNA -tester som er tilgjengelige på markedet gir ikke informasjon om kattens rase eller aner, i motsetning til DNA -tester i hjørnetann.

Basepaws, som vi har diskutert, er et av bare noen få selskaper som kan tilby denne evnen. Basepaws vil gi informasjon om kattens genetiske helse og andre relevante detaljer.

Analyse av raser: Dette viser kattens kromosompar med regioner med genetisk likhet med andre rasegrupper.

Wild Cat Index: Dette diagrammet viser kattens genetiske likhet med ville katter

Feline raser: Denne siden gir mer informasjon om de forskjellige rasene av katter som utgjør kattens arv så vel som deres personligheter

Det er utfordrende å identifisere om en katt har en siamesisk eller burmesisk.

Katter har derimot en mer komplisert aner enn hunder. De har blitt avlet for å utføre spesifikke oppgaver i tusenvis av tusenvis av år.

Flertallet av katte raser er under 100 år gamle, og de som er avlet opp ble valgt ut fra utseendet deres. Det er utfordrende å identifisere rasen av en kattens genetiske sminke hvis det ikke er noen etablert og tydelig aner.

Dette er ikke å si at du ikke kan lære av basepaws, eller noen test som gir rasinformasjon. Det er bare ikke perfekt vitenskap.

Katten din DNA og helse

Vi har allerede diskutert at CAT DNA -testing er mer sannsynlig å fokusere på helse, spesielt for oppdrettere. Det er avgjørende å forstå hva DNA -testing fullt ut kan avsløre om kattens helse.

Disse DNA -testene brukes til å oppdage visse helsemarkører som kan være assosiert med kattesykdommer. Disse genetiske mutasjonene kan føre til visse sykdommer. Testen vil fortelle deg om katten din har noen av dem.

Disse testene leter etter vanlige genetiske sykdommer som polycystisk nyresykdom (PKD), vanligvis funnet hos persiske katter, eller hypertrofisk kardiomyopati [HCM], som ofte sees i ragdolls.

Disse testene diagnostiserer ikke katten din for en sykdom. De beviser heller ikke at de ikke vil utvikle noen av disse sykdommene.

Disse DNA -testene, akkurat som hos mennesker, kan også brukes til å forhindre problemer, spesielt hvis du planlegger å avle katten din. Disse DNA -testene kan brukesd For å hjelpe deg med å planlegge for kattens helse. Imidlertid bør du alltid konsultere veterinæren din om resultatene dine.

Trenger du å teste kattens genetiske DNA?

Teknologien for CAT DNA -testing er fremdeles i sin spede begynnelse og forbedres kontinuerlig. Hvis du lurer på om det er verdt det å teste kattens DNA, her er svaret. For svar kan du se på nettet.

Mens noen CAT -DNA -tester er dyre, er flertallet av online anmeldelser positive. Basepaws ble også omtalt i flere publikasjoner, inkludert kablet og glamour. Forfatterne delte sine erfaringer med testene.

Selv om du kanskje ikke kan identifisere de eksakte rasene i kattens aner med 100% sikkerhet, vil du lære mer om Feline DNA og få interessant informasjon om din lodne venn. Er det ikke essensen av å være katteforelder?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Visse kjæledyrmedisiner kan øke sommerfarene for kjæledyret ditt
Next post Hvem er den gode hunden? Tjenester til problem Pet Behaviors