PetMedS® valpens eller kattunge første besøk i veterinæren

Legg til denne delings -knappen til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore1

Et av de viktigste veterinærbesøkene for nye valp- eller kattunge -eiere er den første eksamenen som ble gitt etter å ha adoptert et nytt kjæledyr. Vanligvis gjøres denne eksamenen omtrent 6 til 8 ukers alder. Gitt hvor vanlige tarmparasitter er i nyfødte valper og kattunger, er det viktig å ta med deg en avføringsprøve for mikroskopisk sjekk av tarmormer. Selv om denne avføringsprøven er negativ, vil mange veterinærer ofte profylaktisk ormkattunger eller valper med en bred skuespillerkormer som StrongID.

Et veldig viktig tema å diskutere ved dette første veterinærbesøket er hvor ofte valper og kattunger skal vaksineres. Det er min mening at de fleste veterinærer over vaksinerer valper og kattunger. For hundeeiere er Parvo og Distemper de viktigste virusene å vaksinere seg for, og disse bør gis i en alder av 8, 12 og 16 uker. For katteeiere er feline panleukopenia, feline calici og rhinotracheitis virus de viktigste virusene å vaksinere på med en lignende plan. Rabies bør gis ved et eget veterinærbesøk i en alder av 4 til 6 måneder. Mange andre vaksinasjoner er enten ikke nødvendig eller er ikke trygge etter min mening.

Andre problemer du kan diskutere med veterinæren din, bør inkludere hva og hvor ofte du kan mate valpen eller kattungen. Jeg understreker alle naturlige eller minimalt bearbeidede valp- og kattunge matvarer som de som er laget av Halo og velværemerker. Valper og kattunger vil ofte også bli startet på et parasittforebyggende kontrollprogram, inkludert aktuell loppe- og flåttmedisiner som Frontline Plus og Advantage II, samt muntlig månedlig hjerteworm forebyggende medisinering (Sentinel eller Heartgard).

Jeg anbefaler vanligvis passende nøytrering og spaying, men dette gjøres best i senere aldre. Nyere forskning har vist at å vente til valper og kattunger er seksuelt modne i en alder av 10-12 måneder kan ha forebyggende helsemessige fordeler senere i livet. Med tanke på at valper eller kattunger noen ganger ikke velger hva tid til å bli syke, er det viktig for dyrehåndterere å diskutere tilgjengeligheten av nødveterinærtjenester for kjæledyrene sine.

Er du en ny kjæledyrseier til en kattunge eller valp? Har du noen tips å dele med leserne våre om hvordan du best kan overføre kjæledyret ditt til hans eller hennes nye hjem?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Pretty in Pink Purse Champion
Next post PETMEDS® Kronisk diarébehandlingsalternativer