PETMEDS® Kronisk diarébehandlingsalternativer

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore1

Mange av spørsmålene jeg får på klinikken og på nettet er hva behandlings- eller diagnostiske alternativer er tilgjengelige for de kjæledyrene som har hatt kronisk diaré og/eller har vært på flere medisiner, kostholdsforsøk, ormer, etc. Min definisjon av kronisk diaré Inkluderer et kjæledyr som har hatt diaré i mer enn noen få uker, eller en som har hatt mer enn to eller tre episoder i et gitt år.

Mens hver episode må sees på separat, på grunn av muligheten for flere årsaksfaktorer, har mange kjæledyr med kronisk diaré typisk historien om å bli foreskrevet terapeutiske studier av reseptbelagte antibiotika som metronidazol, enrofloxacin (i.e Baytril), tylosin, så bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra, så bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra som bra, så bra som en som ensofloxacin (i.e Baytril), tylosin, så bra som en som ensfloxacin (i.e Baytril), tylosin, så bra som ensofloxacin, Vormet for skjulte parasitter med brede virkende ormer som panacur C, selv om avføringsprøver er negative. Mange kjæledyr vil ofte bli prøvd på forskjellige typer dietter av veterinærer. Disse varierer vanligvis fra de nye rare protein diettene som et kjæledyr ikke har blitt utsatt for før, for eksempel and, kanin eller vilt, for å senke molekylvekt enzymatisk nedbrutte proteiner (kjent som hydrolyserte dietter) ofte ført av resept på lokale veterinærkontorer .

Mens noen kjæledyr vil gjøre det bra på disse en stund, kommer i de fleste tilfeller mange ofte tilbakefall. I min praksis inkluderer jeg alltid en god probiotikum som rask balanse, naturvetenzymer og probiotika eller mitomax av imagilin for langvarig bruk i ethvert kjæledyr med kronisk diaré. Vi begynner akkurat å se publiserte studier som dokumenterer effekten av prebiotisk og probiotisk bruk hos dyr med kronisk diaré.

Jeg opplever også at tillegget L-glutamin fra helsekostbutikker også hjelper til med å gjenopprette tarmforet og redusere betennelse. Til tross for alle disse inngrepene, er det fortsatt kjæledyr som lider tilbake på nytt kronisk diaré. Hvis et fullt blodarbeid og flere avføringsprøveanalyser ikke klarer å gi en diagnose, vil noen veterinærer sette kjæledyr på en studie av kortison, “forutsatt” PET har en sykdom som kalles inflammatorisk tarmsykdom. Og selv om mange kjæledyr vil forbedre seg på kortison for kronisk diaré, er det viktig for både dyreforesatte og veterinærer å innse at de antagelig behandler, og det er fortsatt en risiko med en slik haglebehandling.

Det er en populasjon av kjæledyr som har kronisk diaré som faktisk kan ha en innvirkning, eller kreft i fordøyelseskanalen. Det er grunnen til at ethvert kjæledyr med kronisk diaré som mislykkes kostholdsforsøk, bør ha en riktig diagnose ved å avbilde fordøyelseskanalen med ultralyd, laparascopisk eller endoskopisk undersøkelse og biopsi før du bare antar prednison er svaret

I noen anledninger er det nødvendig med kirurgiske biopsier med full tykkelse. Fordelene med dette er at hvis en diagnose av innvirkning eller kreft/lymfom blir forsinket og/eller blir maskert ved bruk av prednison, så ble slike sykdommer mye vanskeligere å behandle med passende medisinske terapier, hadde diagnosen blitt stilt tidligere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post PetMedS® valpens eller kattunge første besøk i veterinæren
Next post Elsker naboen din – det kan være i genene dine