Elsker naboen din – det kan være i genene dine

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore7

Hunder forstår det avgjørende arbeidet med å få og holde kontakten med andre i samfunnet. I min bok som Fido, viser kapittelet “Be Man’s Best Friend” vitenskapen bak sosialt samvær. I forskningsstudier har sosialisering blitt knyttet til:

Bedre humør

Sunnere spisevaner

Mindre hjertesykdom

Forbedret langtidsminne

Lengre liv

Med dagens topp moderne verden ser det ut til at folk har mistet kunsten å sosialisere seg med naboene. Vi har mistet verandaene våre der naboer pleide å samle for å dele utdrag av dagene og erstattet dem med mye mer tilbaketrukket bakgårdsdekk. Øreknopper kobler oss til favorittmusikken eller lydbøkene våre, mens vi fraråder andre fra å starte samtaler mens vi venter på heiser eller i linjer i butikken. Ny forskning antyder imidlertid at vi kan være fast kablet til å gjenkjenne verdien av sosialt samvær.

Våre nærmeste slektninger i Animal Kingdom er primatene – Monkeys, sjimpanser og aper. Blant primatene er vi mye som Bonobos som deler mye mer enn 98 prosent av vår genetiske kode. Selv om vi kanskje tror vi er veldig forskjellige fra en bonobo, sier genene våre at vi er bemerkelsesverdig like. Forskere fra Duke University har studert Bonobos, og de har avdekket litt interessant informasjon om hvordan Bonobos rangerer verdien av sosiale forbindelser. Forskningen deres ble nettopp publisert i tidsskriftet PLoS One. Ved å glede seg over videobåndede eksperimenter, fant forskere at Bonobos går ut av deres måte å få kontakt med og hjelpe Bonobos de ikke vet:

Da en bonobo fikk mat og det var en annen bonobo den ikke visste tilsto i nærheten uten mat, ville den første bonobo frigjøre den fremmede og dele maten

Hvis en annen fremmed ble med i gruppen, fikk den fremmede også lov til å dele maten

Interessant nok ville ikke bonoboen med maten dele mat hvis han ikke fikk lov til å ha sosialt samspill med den fremmede

Forskerne konkluderte med: “Vi viser at Bonobos vil gi avkall på egen mat til fordel for å samhandle med en fremmed.” Bonobos er klare til å handle mat for en sjanse til å få kontakt med en ny.

Så hvis du lurer på om du har det som trengs for å komme deg ut der, bli involvert og bli sosial. Ikke vær sjenert – Sosialisering er i genene dine. Bare spør en bonobo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post PETMEDS® Kronisk diarébehandlingsalternativer
Next post Så du vil være en evaluering av Pet Dog Fitness Instructor