Alt du ønsket å vite om servicehunder, intervju med Dr. Bloom

Legg til dette som deler ButtonsShare til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore17

National Pet Dog Help Week gjelder en avslutning, men vi er glade for å dele et intervju fra Dr. Bloom som av mange blir ansett for å være en ekspert på emnet. Selv om hun verken er trener eller jobber for en organisasjon, er Dr. Bloom en mottaker av en service kjæledyrhund og leverer pågående informasjon på bloggen min min magiske kjæledyrhund til de som ønsker å lære mye mer om servicehunder.

Når og hvordan ble du først involvert med servicehunder?

Jeg har vært involvert i servicehunder i mye mer enn tjue år. Denne interessen ble utløst mens de prøvde å finne alternativer for å hjelpe våre individer i løpet av min periode som direktør for senteret for aldring og funksjonshemninger på en medisinsk skole. Til å begynne med fikk jeg en kjæledyrhund fra en fantastisk, nasjonal tjeneste -kjæledyrhundorganisasjon, som vi pleide å utdanne fakultetet vårt og medisinstudentene som jobbet med funksjonshemmede befolkninger. Senere, ironisk nok, fikk jeg diagnosen en kronisk tilstand, og dette ble min første, offisielle servicehund. Jeg er nå på min tredje tjeneste kjæledyrhund, og de har alle vært fantastiske!

Du ser ut til å ha en sterk tilstedeværelse i en verden av tjenestehunder. Hvorfor kommer så mange mennesker til deg med spørsmål i stedet for å kontakte service -pethund -trenere og organisasjoner?

Flott spørsmål! Jeg antar at svaret ligger i det faktum at jeg ikke er kjæledyrhundtrener eller på ansatte med en bestemt tjeneste kjæledyrhundorganisasjon. Gitt arbeidet mitt på en medisinsk skole, brukte jeg mange år på å forske på feltet. Tatt i betraktning at jeg ikke har en “agenda” annet enn å levere informasjon for å hjelpe folk med å finne best mulig passform for deres behov, spør de meg om servicehunder som vet at jeg vil svare uten skjevhet. Da jeg har samlet informasjon fra forskningen min om verdien av slike hunder, tok jeg en beslutning om å forbedre tilgjengeligheten av disse ressursene. Dermed ble bloggen min – MyMagicdog.com – født, som jeg håper både er informativ og (noen ganger!) Morsomme. Min intensjon er å levere en mye mer objektiv analyse enn en individuell organisasjon eller trener kan være i stand til å gi.

Kan du hjelpe leserne med å forstå forskjellen mellom en hjelp til kjæledyrhund og en servicehund?

Dessverre refererer vår justisdepartement, som regulerer bistand/servicehunder til alle hjelpe hunder som servicehunder. Før du fortsetter, her er definisjonen som de større organisasjonene abonnerer på: “assistanse” er paraplybegrep for hunder som er trent for å hjelpe mennesker med en rekke funksjonshemninger. Dette inkluderer: guide hunder, servicehunder og hørselshunder samt de fremvoksende gruppene av hunder som hjelper til med spesialiserte oppgaver som de som jobber med Parkinsons pasienter, eller de som ble levert til veteraner med PTSD. Legg merke til at “servicehunder” er en kategori “assistansehunder.” Dessverre, når DOJ skrev om forskriftene, ble begrepene blandet slik at “tjenestehunder” i den juridiske litteraturen nå refererer til alle “assistansehunder.” Forvirret? Du er ikke den eneste! Vi håper at når DOJ oppdaterer deres forskrifter, vil vilkårene bli korrigert.

Når noen kommer inn i tjenesten min og forteller meg at de har en “sertifisert” servicehund, hvilket bevis på dette kan jeg be om?

I USA bestemmer for øyeblikket føderal lov for øyeblikket at det ikke kreves bevis. Og i dette landet er det ikke noe som heter en tjeneste -kjæledyrhund “sertifisert” ved lov. Sertifisering er normalt utpekt av det enkelte byrå eller trener som er fornøyd med at kjæledyrhunden kan svare på riktig måte for å hjelpe sin menneskelige partner. En kjæledyrhund blir anerkjent som et ekte “tjenestedyr” under Amerikanerne med funksjonshemmingsloven (ADA) bare når følgende forhold er oppfylt:

Eieren eller behandleren har en dokumentert spesielle behov som definert under ADA, “…. En fysisk eller mental svekkelse som i det vesentlige begrenser en eller mye større livsaktiviteter.”

Kjæledyrhunden (eller miniatyrhesten) må trenes for å gjøre en oppgave eller oppgaver som lindrer funksjonshemming. Bare tilstedeværelsen av dyret (for eksempel “han/han gir meg en grunn til å stå opp hver morgen”) kvalifiserer ikke en kjæledyrhund som et servicedyr.

Kjæledyrhunden (eller miniatyrhesten) trenger ikke å endre miljøet for andre. Dette indikerer at han/hun trenger å holdes i bånd og under kontroll av behandleren på noen måte i offentligheten, trenger ikke å vise tegn til aggresjon og trenger å være stille og ren.

Til slutt, per ADA -forskrifter, kan du bare spørre følgende av personen med dyret: “Er dette et tjenestedyr som kreves på grunn av en funksjonshemming?” eller en viss variant av det spørsmålet. Respekter det faktum at personen ikke er pålagt å beskrive sin funksjonshemming, bære noen registrering av medisinsk bevis, og heller ikke svare med noe annet enn “ja” eller “nei.” Den fullstendige teksten til ADA -retningslinjene finner du på nettet på :. [Merk: Statlige lover må også undersøkesSom noen stater har lagt til ytterligere retningslinjer til de føderale kravene.]

Jeg har sett annonser på internett ved hjelp av “servicehund” vester eller merker. Kan noen enkelt kjøpe en av disse og bruke den til sin egen hund?

Mange mennesker tror at med en “servicehund” -vest eller merket, er kjæledyrhunden et legitimt tjenestedyr. Denne uredelige praksisen har spredd seg fordi det ikke er noe føderalt krav om at kjæledyrhunden bruker en identifikasjonsvest eller noen annen spesiell antrekk. Det er heller ikke noe krav at behandleren har noe bevis som viser at kjæledyrhunden har blitt trent spesifikt som et servicedyr. Som et resultat er det uetiske individer og selskaper som prøver å tjene på. Internett er fylt med bruksområder for å kjøpe forskjellige typer service pet hundeutstyr uten å kreve riktig bevis på treningsnivået en kjæledyrhund har hatt, og heller ikke medisinsk dokumentasjon av en persons funksjonshemming.

Nå, vet ikke mange mennesker retningslinjene om servicehunder og hvor kritisk det aldri er å skille en hjelp til kjæledyrhund fra hans eller hennes partner?

Med mindre du jobber innen funksjonshemming eller har behov for en hjelpehund, er det lite sannsynlig at du vil kjenne regelverket, og forstå hvor ødeleggende det kan være for både personen og hans tjenestedyr hvis de ble skilt.

Et bilde som hjemsøker meg er et bilde av en mann som klamrer seg fast til døren til en evakueringsbuss etter orkanen Katrina. En tjenestemann med evakueringssystemet holdt tilbake en guide kjæledyrhund som anstrengte seg for å vende tilbake til den blinde mannen som klamret seg fast til bussen. Da nyhetssendingen utspilte seg, ble mannen, nå gråt, gestikulert og ba om sin guidehund, dyttet inn i bussen og kjæledyrhunden tatt bort. Jeg har prøvd å finne ut hva som endelig skjedde (var kjæledyrhunden noen gang gjenforent med sin menneskelige partner?), Men aldri kunne. Tatt i betraktning at leksjonene til Katrina, er det håpet at nødetatene hvor som helst har omarbeidet metoden sin – ikke bare for å hjelpe mennesker som trenger deres hjelpehunder – men for dyr generelt. Vi lærte etter Katrina, for eksempel hvordan mange mennesker nektet å gå i sikkerhet i stedet for å forlate kjæledyret sitt. Se for deg styrken til ditt bånd med familiens kjæledyr. Tenk deg, hvis din vilje, styrken til det båndet for en person som er avhengig av hans eller hennes hjelpehund – og doble den.

F.A.Q.S om servicehunder

Hvis jeg driver en restaurant og en person kommer inn med en servicedomshund som bjeffer eller er skremmende kunder, kan jeg be personen med kjæledyrhunden om å forlate?

Det grunnleggende svaret er: Ja. En hjelp til at kjæledyrhund må være godt trent, og med mindre dyret søker hjelp for sin menneskelige partner, vil aldri løpe rundt bjeffing eller hva noen kan anse for å være en “plage.” Problemet er ikke bare en av legaliteter her; Det er holdning. Personer med en levedyktig service kjæledyrhund vet at det er et privilegium å kunne gå inn i en restaurant med dyret sitt. Den ærefulle personen ville aldri misbruke det.

Jeg blir påminnet om et strålende eksempel som viser hvordan en tjeneste -kjæledyrhund må oppføre seg. I løpet av de siste dagene på trening for min første servicehund, dro hele klassen vår, inkludert instruktørene våre, til en restaurant. Tretten hunder gled inn under to, lange bord. Mens du spiste og sosialt samvær, skjedde det en skiftendring, med de første servitørene, servitørene og vertinnen som forlot og nye ansatte kom inn. Omtrent en time senere, da vi begynte å forlate og alle tretten hunder kom ut fra under bordet, var det gisper av sjokk fra alle i restauranten. Ikke en eneste kunde, servitør eller servitør, hadde visst at det var en masse hunder under de to bordene. Det er den slags stille lydighet en restaurant fortjener. Det er tross alt et privilegium å kunne bringe en kjæledyrhund inn i en matstatning. Vi må være helt sikre på at hundens oppførsel ikke vil påvirke tjenesten vi bruker eller deres lånetakere.

Kjæledyret mitt er så kjærlig og trøstende at jeg ikke vil gå noe sted uten ham eller henne. Indikerer ikke dette at han eller hun er en “servicehund?”

Dette spørsmålet dukker opp hele tiden. Selv om det nå er flere tiår med forskning som bekrefter at “komforten” og “kjærligheten” fra dyr er klinisk gunstig for mennesker, vil dette ikke bli anerkjent som en trent “oppgave” av Justisdepartementet, som håndhever ADA. For å bli betraktet som et servicedyr, må dyret ha blitt opplært og i stand til å utføre oppgaver som er direkte relatert til personens funksjonshemming.

Jeg har en venn som betalte 10.000 dollar for hennes servicehund. Men kjæledyrhunden ser ikke ut til å gjøre noe for å hjelpe henne. Ble hun tatt?

Det er mulig at vennen din var et offer for svindel, eller kjæledyrhunden kan levere en tjeneste for en “usynlig” spesielle behov (f.eks. En anfallsvarslingshund, eller en som er trent for å hjelpe mennesker med alvorlige angstlidelser som PTSD). Dessverre er det også mulig at vennen din faktisk var et offer for en skruppelløs leverandør. Dessverre, som alle veier der penger kan tjene, er de med færrest ressurser ofte de mest sannsynlige målrettede – barn, eldre, funksjonshemmede.

Kan en vel-trAined Pet Dog som fremdeles er ung (omtrent 2 år gammel), blir gitt til en serviceorganisasjon?

Svaret ligger i det grunnleggende aspektet av tiden multiplisert etter kostnad. Mange mennesker skjønner ikke at det å trene en hjelp av kjæledyrhund kan ta opptil to år. Selv da kan det hende at 40% til 60% av puljen av hunder ikke gjør det hele veien gjennom trening. I motsetning til mennesker, er temperamentet til en kjæledyrhund hovedsakelig basert på genetisk historie. Så for at en organisasjon skal investere to år og utgifter, må de ha så stor forsikring som mulig at hundens avlslinjer er gratis for medisinske problemer og andre fasetter som til slutt kan diskvalifisere hunden. Dermed har mange av de større hjelporganisasjonene sitt eget, strengt overvåket avlsprogram. Mens mange organisasjoner opprinnelig prøvde å ta familiefamilie kjæledyr som ble tilbudt, eller hunder fra tilfluktsrom, gjorde den høye frafallet dette økonomisk upraktisk. (Merk imidlertid at noen hjelper kjæledyrhundorganisasjoner jobber fortsatt med hushunder. Bra for dem!).

Er noen hunder raser bedre enn en annen?

Den typen og typen hunder som nå brukes som hjelpedyr er stor og variert. Men det har skjedd noen generelle endringer. For mange år siden ble for eksempel tyske hyrder brukt nesten utelukkende til guidehunder. I dag er det imidlertid mye mer sannsynlig at du ser Labrador og Golden Retrievers og deres tverrraser. Det trengs store til mellomstore hunder hvis det å trekke rullestol er den nødvendige ferdigheten; Mindre raser brukes ofte til å hjelpe de som har hørselshemming eller er døve. Den type kjæledyrhund som brukes som tjenestedyr vil avhenge av dyrets rasehistorie, temperament, naturlige evner, mottakelighet for trening og fremfor alt om det tilfredsstiller behovene til personen han eller hun vil bli tildelt til.

Er det en spesielt minneverdig opplevelse som har holdt deg med deg gjennom hele tiden med servicehunder?

En av de store gledene i arbeidet mitt på medisinskolen skulle gruppere hjem. Der så ut til at kjæledyrhunden min tjente som både en katalysator og belønning mens vi betjente forskjellige fysiske og atferdsproblemer. De med Downs syndrom, for eksempel, forbedret virkelig uttalen når kjæledyrhunden kunne forstå hva de sa. Det var veldig bra å glede seg over ansiktene deres da kjæledyrhunden min raskt (og, jeg kan legge til, gledelig) svarte på forespørslene deres. Det var imidlertid en veldig annen situasjon som først informerte meg om det fantastiske potensialet til tjenestehunden min.

Vi jobbet med en tenåringsbarn diagnostisert med alvorlig autisme. Han hadde uventet blitt aggressiv og truende for både de andre klientene og personalet. Øktene våre så ut til å gå bra, og personalet rapporterte markant forbedring. Jeg var skeptisk fordi ungen aldri fortalte meg hvordan han hadde det i løpet av øktene våre eller faktisk aldri snakket i det hele tatt. En dag, mens vi kom tilbake til verkstedet etter en økt, ble terapeuten hans og jeg forskrekket da han spurte om han kunne holde båndet for å gå hunden. Senere fikk jeg vite at dette var første gang på mye mer enn ti år noen personer noen gang hadde hørt ham snakke. Det var ganske en opplevelse, men som det viste seg, en som ville bli gjentatt mange ganger i mange andre omgivelser. Likevel var det både et sjokk og en ekstraordinær spenning at min pethund tjeneste hadde denne typen innvirkning på noen der andre typer “tradisjonelle” terapier ikke hadde gjort det.

Hva føler du personlig er den mest tilfredsstillende delen av jobben din som mottaker?

Muligheten til å vise mennesker med spesielle behov hvordan deres liv kan åpne seg. En tjeneste -kjæledyrhund kan hjelpe noen til å bli mye mer uavhengige og også mye mer involvert i samfunnet deres. Å hjelpe folk med å gjenkjenne denne broen har vært blant de mest gledelige aspektene ved å ha en service kjæledyrhund ved min side.

I tillegg til å hjelpe hunder med å hjelpe andre, er det andre kjæledyrrelaterte temaer du brenner for?

Jeg er i ekstase av det stadig utvidede bandet med vitenskapelig kunnskap om kognisjonen og atferden til alle dyrene vi deler vår jord med. Det er virkelig spennende å lære hvor intelligent til og med en liten fugl er, eller familiedynamikken til ulver, hvaler og elefanter. Jeg føler meg så gra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Sjekk opp hjemme velværetest hjelper med å oppdage problemer tidlig