Krev kjæledyret ditt en biopsi?

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore2

Når vekst, svulster, klumper eller støt blir oppdaget på familiens kjæledyr, er det ofte nødvendig for veterinærer å gjøre en biopsi for å finne ut en viss diagnose. Når det er mulig, vil veterinærer ofte prøve så vel som å skaffe seg biopsien med en nål så vel som sprøyte i det som forstås som en nålbiopsi. Denne prosedyren trenger normalt ikke anestesi eller sedasjon, og gjøres ved å aspirere celler fra veksten i tillegg til å undersøke dem på et mikroskop enten direkte på veterinærkontoret eller sendt til et utenfor laboratorium.

Nålaspirasjon gjør det ofte mulig for veterinærer å stille tentative diagnoser av svulster som godartede myke fettsvulster forstått som lipomer, mastcellesvulster, i tillegg til ondartede lymfomer. I kjøp for å stille en avgjørende diagnose er imidlertid en eksisjonsbiopsi enten ultralydveid eller ved kirurgisk behandling nødvendig. Disse typer biopsier er ofte nødvendig for å iscenesette svulsten, i tillegg til å gi gunstig informasjon når det gjelder å veilede behandling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post PETMEDS® Bruke leddtilskudd med smertested medisiner
Next post Leos fantastiske drømmer