En Cat Guardians Bill of Rights for Vet -besøk

Amerikas katter mottar ikke helsehjelpen de fortjener. Funnene fra en Feline Health Study utført av Bayer Health Care fant at 52% av USAs 74 millioner katter ikke får regelmessig veterinæromsorg. Det faktiske antallet er sannsynligvis mye høyere, siden denne studien bare fanget data fra Cat Guardians som søker litt veterinæromsorg, ikke de som aldri tar katten sin til veterinæren. Studien viste også at Cat Guardians ikke er villige til å bruke så mye penger på helsetjenester for sine kattedyr som hundehåndverkere. Ironisk nok, mens utgiftene til veterinæromsorg synker, øker utgiftene til kjæledyrprodukter jevnlig hvert år.

Hvorfor feline veterinærbesøk synker

Det er to problemer med synkende veterinærbesøk for katter. Den ene er oppfatningen blant mange kattevekter om at katter er selvforsynt. Og selv om katter kan være mer uavhengige enn hunder, er de også mestere for å skjule tegn på sykdom, og det er grunnen til at vanlige veterinæreksamener er så viktige. Når en CAT viser symptomer, kan sykdommen allerede være i de avanserte stadiene, og krever mer omfattende og dyrt omsorg. Det andre problemet er at å ta en katt til veterinæren er stressende for de fleste katter og deres foresatte.

Jeg har tidligere diskutert måter å gjøre veterinærbesøk mindre stressende for katter, men ett aspekt jeg ikke har skrevet om er at veterinærbesøk ofte kan være skremmende for kattens verge. Kanskje du er overveldet av informasjonen som presenteres? Kanskje du er usikker på hva som er normalt og hva som ikke er akseptabelt når det gjelder hvordan katten din blir behandlet? Jeg tilbyr følgende rettighetsregning for å gi deg en bedre forståelse av hva du kan forvente under et veterinærbesøk.

Cat Guardians Bill of Rights

1. Du har rett til å forvente at personalet ved veterinærklinikken er opplært til å minimere stress for katter og deres mennesker. Se etter en bare feline praksis, eller en praksis med den “kattevennlige” betegnelsen tildelt av AAFP.

2. Du har rett til å forvente et rent anlegg – dette begynner med venteområdene, eksamensrommene og strekker seg til behandlingsrommet og kirurgiske fasiliteter. Det er ikke urimelig å anta at en klinikk med støvkaniner i venterommet ikke vil ta seg av å holde andre områder rene og sterile etter behov.

3. Du har rett til å forvente en grundig og detaljert forklaring på eventuelle behandlinger som er anbefalt for kattene dine. Det er opp til veterinærklinikken å planlegge avtaler som er lange nok til å gi tid til å ta opp alle spørsmålene dine. Du skal aldri bli gjort for å føle at en veterinær eller ansatt ikke har tid til å svare på spørsmålene dine.

4. Du har rett til et kostnadsoverslag før behandlinger eller prosedyrer. Hvis økonomi er et problem, bør veterinæren din diskutere alternativer med deg som lar katten din motta den omsorgen hun trenger, mens du ikke legger unødig belastning på budsjettet.

5. Du har rett til å være til stede med katten din for prosedyrer som ikke krever anestesi eller eksponering for stråling (røntgenstråler). Med mindre du foretrekker å ikke være sammen med katten din under behandlinger, eller oppleve ekstrem angst ved tanken på disse prosedyrene, er det ingen grunn til at katten din trenger å bli pisket av til “ryggen” for blodtrekk, negleklipp, etc. De fleste Katter er mindre redde og mer komfortable hvis deres “person” er i nærheten under disse hendelsene.

6. Du har rett til hyppige oppdateringer om kattens tilstand, hvis katten din trenger å bli innlagt på sykehus. Veterinærpersonalet vet at du er engstelig, og de vil holde deg informert om hvordan katten din har det. Spør hvor ofte du kan ringe etter oppdateringer, og spør om de beste tidene å ringe.

7. Du har rett til kopier av kattens veterinærrekord. I en nødsituasjon kan rask tilgang til kattens rekord for den behandlende veterinæren redde kattens liv. Dette er spesielt viktig for katter med kroniske helseproblemer eller seniorkatter.

Ingrid King

Du kommer kanskje også til å like:
Frykt hos katter: Mer enn bare et emosjonelt problem under veterinærbesøk

Ny kampanje håper å øke feline veterinærbesøk

Reduser stress for katten din før og under veterinærbesøk

«Det er Kitten Bowl søndag!
Big Bear Pet Food: Fersk frossen rå og kokt kattemat »

11 Kommentarer til en Cat Guardians Bill of Rights for Vet -besøk

Patricia sier:

6. februar 2017 kl. 20:02

Takk for den formasjonen. Jeg liker å være sammen med kattene mine under alt, ikke ha dem “hvisket til et bakrom”. Jeg synes en katt føler seg mer komfortabel hvis deres menneske er med dem. Jeg føler meg mer komfortabel med med katten min.

Svare

Eastside Cats sier:

6. februar 2017 kl. 18:08

Enig i Squeakies kommentar; Bare veterinærer for katt er dyrere, og de slo hardt på “oppdateringsskudd”, i det minste etter min erfaring. Jeg vil gjerne ha en mobil veterinær, som Anjali kommenterer, men det er ingen rundt meg. Pokker, hvis en rullende veterinær dukket opp i oppkjørselen min, ville jeg kunne lokke mine vennlige feraler for å hoppe inn for en helsekontroll, ellers må jeg felle dem, og veterinærer er virkelignull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Gjennomgang: Gjør denne kragen rumpa mi til å se stor ut: en diettplanbok for katter av Dena Harris
Next post Dyresympatikort fra Portraits of Animals