Mann så vel som hund – Finest Good Friends i over 30 000 år

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore11

Ser du på hunden din og stiller spørsmål ved nøyaktig hvordan livet ville være totalt uten hund ved din side? Hvis du gjør det, er du ikke den aller første personen til å føle på denne måten. Arkeologiske bevis tyder på at Guy har følt en spesiell så vel som sterkt bånd med hunder i utallige år. Tradisjonell forskningsstudie har antydet at Wolf ble til hund for rundt 10.000 år siden, og begynte en lignende affære med fyr som holder seg sterk i dag. Forskere ved Kunming Institute of Zoology i Kina har publisert ny forskningsstudie i tidsskriftet Nature Communications som antyder en forbindelse mellom hunder, så vel som Guy begynte mye tidligere så vel som med kinesiske hunder.

Det er en rekke hunderaser vi tror på som kinesiske hunder – inkludert Pekinese, Chow Chow, samt Shar Pei. Disse forskerne så på hunder hjemmehørende i Kina, samt gjennomførte detaljert genetisk testing. De testet gensekvensering i grå ulver, kinesiske innfødte hunder, samt moderne hunderaser. Resultatene var ganske overraskende. Mens eldre forskningsstudie antydet splittelsen mellom ulv så vel som domestisert hund var nyere, viste denne nye forskningsstudien en mye tidligere splittelse som skjedde mellom ulv så vel som hunder i Sørøst -Asia. Denne splittelsen antas å ha skjedd for rundt 32 000 år siden.

Denne forskningsstudien antyder at de aller første domestiserte hundene som sannsynligvis er etablert i Kina, så vel som at dagens mange moderne raser kan spore sine røtter tilbake til gamle orientalske hunder. Denne forskningsstudien antyder også at båndet mellom fyr så vel som hund har eksistert i mye, mye lenger enn tidligere spådd. Så gi din foretrukne hund en klem – mennesket har gjort det i mange utallige år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Gemini ble adoptert!
Next post Sykling med den lille kjæledyrhunden din