Stopper kjæledyrhunden din i å spise avføring (coprophagy)

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore7

Et vanlig spørsmål jeg får fra kjæledyrseiere er: “Hva kan jeg gjøre med kjæledyrhunden min som fortsetter å spise sin egen avføring?”

Den rette betegnelsen for denne oppførselen er koprofagi, og svaret på dette spørsmålet vil avhenge av andre tegn på helseproblem (dvs. diaré eller vekttap) og/eller kjæledyrets alder. Mange unge valper med tarmparasitter vil innta egen avføring, men i noen tilfeller kan valper uten parasitter også innta egen avføring. Noen valper vil vokse ut av denne vanen, eller den vil løse om parasitter blir behandlet.

Noen ganger kan dietter av dårlig kvalitet være involvert i denne oppførselen, så et helt naturlig kosthold som naturens variasjon eller glorie kan prøves å se om problemet løser seg. Å legge enzymer til måltidene som Naturvet fordøyelsesenzymer kan også hjelpe, og det er også for-bud, som demper denne typen oppførsel. Hvis et voksen PET har kronisk diaré og/eller vekttap som følger med avføringen, må en full trening inkludert testing for kronisk fordøyelses- eller absorpsjonsforstyrrelser gjøres av veterinæren din.

Koprofagi er ikke farlig for et bestemt kjæledyr, og i mange tilfeller er mye mer en grov plage for klienter, i stedet for et alvorlig medisinsk problem som trenger bekymring eller oppmerksomhet. Mange dyreforesatte vil prøve forskjellige hjemmemedisiner som tomatsaft tilsatt mat, men disse virkemidlene er vanligvis bare delvis effektive i min erfaring i beste fall.

Kjæledyratferd

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Vinn 1 av 5 fordel FLEA & Tick -pakker for ditt kjæledyr og hjem
Next post LEOs separasjonsangst