Har Fido det som trengs for å være en olympian?

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore4

OL starter om noen dager, i tillegg til at vi alle ser på forundring som idrettsutøvere fra hele verden bryter plater i svømming, løping, hopping osv. Etter utrolige bragder med hastighet, styrke, balanse, så vel som Utholdenhet, vi får se ansiktene til idrettsutøvere stråle med store smil. I tillegg til at vi ser på sofaen, lurer vi kanskje på, “du vil tro at de ville være utslitte eller i smerte – nøyaktig hvordan kan de smile?!”

Ny forskningsstudie publisert i år i Journal of Experimental Biology ga innsikt i disse smilene etter trening i en fascinerende artikkel med tittelen “Wired to Run.” Etterforskere fra institusjonen av antropologi ved University of Arizona ga data som viser at hjerner hos mennesker så vel som hunder reagerer på utholdenhetsøvelse med høy intensitet som å løpe ved å pumpe ut kjemikalier som kalles endocannabinoider. Endocannabinoider er rettet mot belønningssentrene i hjernen, noe som gir hjernen din tilsvarende en gullmedalje high-five. Dette betyr at hjernen din får en kjemisk gullstjerne hver gang du trener – eller det noen mennesker har kalt en “løperens høye.”

Mens hjerner belønner mennesker så vel som hunder for aerob trening, er nøyaktig samme ikke sant for andre dyr. For eksempel, i nøyaktig samme forskningsstudie som ble forklart ovenfor, hadde forskere ved University of Arizona også ilder å trene, samt bestemte deres kjemiske endringer. Da ilderene trente, fikk hjernen deres bare ho-humle kommentarer, men ingen stor belønning. Så mens hunden din kan glede seg over å jage deg rundt i hagen, vil ilderen din ikke.

Denne forskningsstudien beviste at genetisk sett både deg så vel som FIDO er utviklet for å få glede av aerob trening. Å komme seg ut for en kraftvandring, løpe eller boltre er ikke bare bra for helsen din. Både deg så vel som Fido har vært vanskelig kablet i hjernen din for å begjære i tillegg til å glede deg over å trene. I tillegg til at du nå forstår det for deg så vel som Fido – trening er virkelig sin egen belønning.

Her er noen “olympiske hendelser” hunden din kan glede deg over:

Lengste sfærefangst for retrievere

Høyeste skivefangst for Border Collies

Høydehopp for hunder som liker å rømme fra innhegninger

Raskeste 12-tommers hull som graver etter terrier

Sprintarbeid for gråhunder

Raskeste doggie -padle for pudler så vel som andre vannhunder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Det du krever å forstå om å mate gulrøtter til kjæledyrhunden din
Next post PETMEDS® Diagnostisering av hypotyreose hos hunder