Spaying eller nøytrering av kjæledyret ditt

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore2

Dette emnet blir presentert for veterinærer hver dag over hele landet. Mens det i flere tiår har vært det konvensjonelle praksis for kastrerings-/spay-dyr vanligvis etter 6 måneder, og enda mye mer nylig av mange tilfluktsrom på til og med 6-8 uker i noen kjæledyr, blir denne praksisen nå stilt spørsmål ved av motstridende studier nå Å vise at å vente på spaying/nøytrering av dyr til de når seksuell modenhet ved typisk ett år, i tillegg til å bare veie fordeler og ulemper ved prosedyren i det hele tatt, bør vurderes på individuell kjæledyr-for-pet-basis.

De mange viktige årsakene til å få dyr som er spayed eller kastrert, er å kontrollere det allerede betydelige PET -overbefolkningsproblemet. Dessverre, hver dag over hele landet, blir mange antall dyr avlivet på grunn av i noen tilfeller uønskede graviditeter, og med de harde økonomiske tider kutter mange dyreforesatte på visse aspekter ved helsehjelp. Fra et individuelt kjæledyrbasis har noen studier imidlertid vist at dyr som gjennomgår spaying eller nøytrering har forbedret risiko for visse kreftformer som beinkreft (spesielt mye mer vanlig i store eller enorme rasehunder), blæresvulster, prostatakreft, som som vel som hemangiosarcomas.

Urininkontinens er mye mer vanlig hos kastrerte eller spayed dyr, samt visse hormonelle problemer som skjoldbruskkjertelforstyrrelser, og til og med atferdsproblemer som forbedret aggresjon i en studie hos spayed/kastrerte dyr. En voksende epidemi av hjørnetann korsbånd (CCL) skader er betydelig mye mer vanlig hos dyr kastrert/spayed før ett års alder. På baksiden reduserer tidlig spaying av hunnhunder betydelig risikoen for brystkreft, og vil unngå en livmor abscess/infeksjon kjent som en pyometra, som av og til sees i uspilt middelalder og eldre hunnhunder.

Min egen følelse etter å ha sett på begge sider av problemet er at hvis en individuell dyre verge kan være en ansvarlig kjæledyrseier, ved ikke å la et intakt kjæledyr i bånd eller sjansen til å streife rundt, hvis en verge velger å kastrere eller spay deres Hjørnetann at det gjøres i ett år, snarere enn tidligere tidligere anbefalinger og hva som gjøres i ly medisin og dyr der. Som med mange ting i livet, er det ingen passende svar på denne viktige beslutningen om helsevesenet.

En veldig viktig vurdering før du spayer eller nøytrerer et dyr, er at ved å fjerne kjønnshormonene, er det en stor spenning som er satt på resten av det endokrine systemet, som alle fungerer sammen og ikke i separate deler etter min mening. Jeg anbefaler av den grunn både før og etter spaying at et godt naturlig kosthold blir matet som Azmira, Pet Guard eller Wysong. Det er også viktig å ha alle dyr, men spesielt kastrede/spayed som på et godt multivitamintilskudd som Vitachews eller veldig Vitachews, samt en Omega 3 -fettsyre av god kvalitet som veldig ren Omega 3, vær vel hund, vær bra Cat, og Nordic Naturals Omega 3 Pet Supplement.

1800 Petmeds har også en fantastisk endokrin pakkeavtale som inkluderer noen få av disse i en økonomisk, men likevel sunn trekant, inkludert antioksidanttilskuddet proanthozone, som alle kan jobbe sammen for å bidra til å opprettholde optimal helse hos kastrerte eller spayed hunder eller katter.

Pet Health

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Stopp feline lopper i sporene deres – en ny metode
Next post 10 bedårende hårløse hunderaser: Barberte hunderaser