Autoimmune Diseases in Dogs

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til Moreaddthismore1

Immunsystemet er et fantastisk forsvarsnettverk av antistoffer, hvite blodlegemer og andre stoffer som brukes til å bekjempe infeksjon og avvise fremmede proteiner. I likhet med en politistyrke som går rundt og patruljerer kroppen som gjenkjenner det som er “selv” fra det som er “ikke-selv.” Noen ganger kan immunforsvaret dessverre mislykkes. Noen ganger mislykkes det ved å ikke gjøre jobben sin godt nok, og noen ganger mislykkes den ved å gjøre jobben sin for godt. Det som resulterer i autoimmun sykdom er når immunforsvaret ikke er i stand til å fortelle forskjellen mellom dets eget vev og de fremmede. “Auto” som betyr “selv”. Derfor beskriver autoimmun sykdom et immunforsvar som ødelegger deler av sin egen kropp: det oppfatter sitt eget normale vev som fremmed og prøver å ødelegge dem.

Dyr, som mennesker, er mottakelige for å utvikle mange forskjellige autoimmune sykdommer. Hunder, katter, hester og andre dyr kan alle potensielt utvikle autoimmun sykdom. Dagens emne vil strengt fokusere på autoimmune sykdommer hos hunder. I likhet med utvikling av autoimmun sykdom hos mennesker, tilskrives autoimmune sykdommer i hjørnetenner både genetiske og miljømessige faktorer. Visse hjørnetannaser har økt risiko for visse autoimmune sykdommer. Hos både mennesker og hjørnetenner er kostholdsinngrep inkludert tilsetning av antioksidant -vitaminer som Vitachews, hormonbehandling, kortikosteroider som prednison og dexamethason for å redusere betennelse, regelmessig trening og hvileperioder, og en kombinasjonsmetode til behandling vanligvis de beste fordelene. Følgende er noen av de mer vanlige autoimmune sykdommene:

Autoimmun adrenalitt (Addisons sykdom): Addisons sykdom rammer først og fremst unge til middelaldrende hunnhunder; Imidlertid kan en hund i alle aldre og begge kjønn utvikle sykdommen. Denne sykdommen ser ikke ut til å være mer vanlig i noen spesiell rase. Ved Addisons sykdom blir binyrene sakte ødelagt, noe som fører til binyresinsuffisiens. Symptomer på Addisons sykdom inkluderer svakhet, anoreksi, oppkast og muskelsvakhet. Hvis ubalansen i elektrolytter og metabolisme i løpet av denne perioden virkelig kommer utenfor rekkevidden, kan dyret gå i sjokk og kollapse.

Veterinæren vil vanligvis bekrefte om hunden din har denne sykdommen ved en blodprøve kalt ACTH -stimuleringstesten. For å utføre ACTH -stimuleringstesten får hunden en injeksjon av adrenal stimulerende hormon ACTH. En normal hund vil svare ved å ha en økning i blodkortisol. Hvis en hund som har Addisons får ACTH, vil ikke hunden ha en økning i blodkortisol.

Den eneste behandlingen i mange år som ble brukt til å involvere erstatning av mineralokortikoider og glukokortikoider typisk med et medikament som kalles fludrokortison; Imidlertid er det nyere alternativet som har blitt tilgjengelig og vanligvis gitt ved injeksjon hver 25. dag Percorten-V (DOCP). Percorten-V (Desoxycorticosteone Pivalate) er den eneste medisinen som er godkjent av FDA for behandling av hjørnetannsaddistens sykdom. Denne medisinen administreres vanligvis intramuskulært ved bruk av en 3cc (3 ml) sprøyte med ¾ tommers 25g nål. Percorten-V har en lav forekomst av bivirkninger og tolereres generelt godt. Det er nå standardbehandlingen for hunder med denne typen autoimmune sykdommer. Percoten-V bør ikke gis til hunder som kan være gravide, hunder med nyresykdom og visse hjertesykdommer. Denne medisinen krever resept og bør bare anbefales og foreskrives av en veterinær som diagnostiseres og er kjent med hundens tilstand.

Revmatoid artritt: Revmatoid artritt vises vanligvis som hevelse rundt de involverte leddene og haltheten. Brusken begynner å bli skadet til den ikke lenger er effektiv og skjøtområdet kollapser. Revmatoid artritt reagerer vanligvis ikke godt på oralt gitt eller injiserte glukokortikoider alene. Syklofosfamid og azathioprin brukes ofte sammen med glukokortikoidene for å behandle denne lidelsen og ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner som carprofen eller deracoxib kan bli foreskrevet av veterinæren for å gi riktig lettelse og forhindre ytterligere leddskader.

Andre autoimmune sykdommer inkluderer skjoldbruskkjertel, polymyositis, systemisk lupus erytematose (SLE), myasthenia gravis og pemphigus. Den totale listen over autoimmun sykdom er lang og kan påvirke enhver del av kroppen, inkludert hud, pels, muskler, ledd og bein, organer eller blod.

I fremtidige artikler håper jeg å beskrive hver enkelt av disse sykdommene mer detaljert. Det er veldig viktig at en hund med en autoimmun sykdom får diagnosen tidlig og behandlingen startet tidlig. Kjæledyrets veterinær er i beste posisjon til å diagnostisere og behandle disse forholdene som kan være varierte og veldig komplekse. har et godt forhold wMed kjæledyrets veterinær er veldig viktig for å sikre at kjæledyret ditt får best mulig sjanse til å forbli sunt. Farmasøyt fra 1800 Petmeds er også tilgjengelig for å svare på spørsmål knyttet til kjæledyrets medisiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Jeg er klar for uavhengighetsdagen!
Next post Hvor lang er en katt gravid? Fakta om Feline Graviditet