Alle Black Dobermans: Kraftig Black Doberman Pinscher

Forstår du følelsen når du ser på noe du tar to ganger siden du ikke er spesifikk hva du nettopp har sett? En helt svart Doberman ligner på gode tilbud av mennesker.

Mange har kontaktet meg så vel som erklærte at de så en helt svart Doberman i tillegg til å ha spurt om dette til og med er mulig. Er dette til og med mulig og, om faktisk nøyaktig hvor typiske er de?

Kan Doberman være svart hele tiden?

Det er en mulighet for en Doberman å fremstå som svart. Imidlertid har helt svarte Dobermans generelt lagt merke til de rustfargede merkene ved bedre undersøkelse. Årsaken til dette er siden ekstrem pigmentering, tilstanden forstås som melanisme.

Den helt svarte Doberman er ikke tenkt på et aspekt i “rasestandarden” av American Kennel Club, noe som betyr at AKC ikke tenker på som en autentisk Doberman.

På grunn av faren for mer helse- og velværeproblemer, så vel som problemer med temperament på grunn av et løft i mengden kryssavl mellom den helt svarte rasen, er det mange Doberman-fagfolk som antyder å kjøpe en.

Alle svarte dobermans er sjeldne

Jeg kan oppgi at jeg er spesifikk fra min personlige erfaring med at disse hundene er knappe, men vi forstår ikke nøyaktig hvor typiske de er.

Fordi de ikke er tenkt på å være en autentisk Doberman av alle oppdrettere i National Clubs, tilbys ikke data om hvilken frekvens den svarte Doberman blir sett på, så vel som mengden av dem som er til stede.

Vi har ikke noen form for teknikk for å forstå om de er en av en million eller en av hundre millioner, så vel som en million.

De kan til tider vises i et redningssenter eller være en del av kullet til en pålitelig oppdretter. Men vær på vakt når du ser ett kull som har helt svarte Dobermans valper.

De er sannsynligvis eller ikke var renavlede Dobermans, eller at avl har tatt plassering for å produsere et så stort antall svarte Dobermans. Innavl utløser alvorlig helse og velvære samt temperamentproblemer.

De er ikke helt svarte dobermans

En god del Doberman -oppdrettere vil varsle deg om at bare en håndfull Dobermans virkelig er svarte. De forsikring hevder at hvis du undersøker dem nøye, er det små solbrune merker. En oppdretter har uttalt det.

“I de 34 årene jeg har tilbrakt med rasen, har jeg ikke sett en helt svart hund. Det er hunder med ekstremt mørke markeringer, nesten svarte, men markeringene holder seg synlige. ”

– Holly Schorr. “All Black Dobes” DPCA.org (kilde)

Hunder som ser ut som helt svart Doberman er ofte ikke renraset. Jeg sier ikke at en helt svart renraset Doberman ikke er mulig å produsere, men det er ikke sannsynlig.

Hvis du avler en helt svart Doberman med en helt svart hund, kan det føre til en helt svart hund som fremstår som en Doberman, men ikke er renraset.

Noen ganger er disse “look-alikene” klassifisert som renrasede dobermans med helt svarte strøk av oppdrettere som ikke er etiske.

Mange oppdrettere forhindrer dobermans med helt svarte markeringer.

Oppdrettere forventer at hundene deres skal være i tråd med rasekravene som er etablert som er satt av National Kennel Associations, men på samme måte å produsere de mest sunne hundene de kan.

Hvis hundene deres ikke tilfredsstiller Doberman -standardene, vil de ikke kunne delta i show eller konkurranser i tillegg til en pris for mestere på et hundeshow, er en enorm fordel for oppdrettere.

Det kan på samme måte foreslås av andre oppdrettere at de ikke engang er Dobermans, da de ikke samsvarer med kravene som er satt av rasen.

En god del oppdrettere styrer fjerning av avls svarte dobermans siden de er bekymret for helse- og velværefarder siden den økte mengden avl gjennom årene i disse rasene. Dette er også situasjonen når det gjelder Dobermans som alle er hvite.

Det er noen få uetiske oppdrettere som med vilje avler svarte dobermans i alt svart for enhver pris (ser bort fra helse og velvære eller temperament, etc.), samt prøver å tilby dem til den største prisen, til tross for sannheten at de er sjeldne. Oppdrettere driver ofte med risikable avlsteknikker for å produsere disse hundene.

Det er viktig å huske på at det er ærlige oppdrettere som spesialiserer seg på “alternative” Doberman-farger som helt svart eller hvitt. De passer på å forhindre avl og tester hundenes helse grundig.

Jeg vil si at dette var normen, men mange uryddige bakgårdsoppdrettere som prøver å produsere mer lukrative valper har stilt spørsmål på de andre fargene på oppdrettere, selv om de ikke virkelig har rett til det.

Den helt svarte Doberman-kontroversen

Det er opphetede debatter i Doberman-verdenen på rutinemessig basis om å avle helt svarte hunder er moralsk akseptabelt. Dette er de to sidene av debatten du sannsynligvis vil være vitne til.

Pro-Alternativt fargeargument

Mennesker som støtter eller, i det ekstremt minst så godt som ikke iMotstand mot å avle Dobermans med alle svarte strøk vil varsle deg om at det er urettferdig å tenke på hele hundens farge som “usunn” utelukkende etter deres farge.

De vil på samme måte peke på mange forskjellige oppdrettere som vil gå til alle slags lengder for å sikre at de har sunne dyr i tillegg til å gjennomføre omfattende helse- og velværeprøver. De kan på samme måte referere til noen få av de mange studiene som blir tilbudt som viser at helt svarte dyr er sunnere enn dyr fra andre nyanser.

De oppgir at konseptet med andre Doberman -farger som mindre sunne er en myte som må elimineres.

Anti-Alternative Color Argument

Menneskene som er imot å avle svarte Dobermans hele tiden, vil ofte oppgi at det er umoralsk å gjøre dette på grunn av genetisk innavl fra generasjoner før.

De vil også hevde uavhengig av hvor nøye oppdrettere er å velge avlsbestand, det er nesten umulig å krysse rasen med en hund som er så uvanlig uten å avle i avstamningen til hunden, så vel som det er kjent at innavl kan kobles til temperamentet så vel som helse.

De tror også at dette vil bli kvitt alle typer fordeler for helse og velvære som en hund med alle svarte strøk kan gi, som demonstrert i studier som er nevnt tidligere.

De vil også si at når oppdrettere prøver å avle en spesifikk ekstremt uvanlig farge, er de ofte pålagt å blande foreldre som kanskje ikke er ideelle når det gjelder temperament siden de begrensede valgene i avlsbestanden for den fargen.

Debatten om dette emnet er så varmt i Doberman Circles Doberman World at spesifikke oppdrettere ikke en gang vil snakke om fargealternativene som ikke er standard. Derfor, på slutten av dagen, er det så mye som deg å velge selv! valg!

Hvordan bestemmes farge?

Se for deg alle hundene du har møtt, fra hvite pudler til den helt svarte terrieren så vel som hva som helst i mellom. Mangfoldet starter med to farger: rød så vel som svart.

Begge fargene er slags melanin. Pigmentet svart blir også forstått som eumelanin, mens rød kalles phaeomelanin så vel som alle farger på hjørnetann stammer fra forskjellige blandinger av eumelanin så vel som phaeomelanin eller svart så vel som rød.

Hårrøtter består av melanocytter inni dem. Når håret vokser, lager disse cellene melanin, som bestemmer fargen på håret. Hår som er mørkere farge, jo mer melanin tilsettes.

Hårets spiss som er lyse eller mørke i forhold til skaftet er på grunn av uregelmessig melaninproduksjon.

Effektene av genetikk i frakkfarge

Gener kan på samme måte ha en rolle å spille. De kan endre fargen ved å svekke intensiteten. Farger som grå, brun eller lysebrun skapes ved å endre nivåene av eumelanin i kroppen.

Ulike gener bestemmer nøyaktig hvor intense de røde også kalt pigmentet som kalles phaeomelanin. Dette inkluderer de med dype, røde fargetoner som irske setters til brunfargen til Golden Retriever.

Hvis cellene ikke lager noen form for pigment, vil du merke hvitt hår. Hos de fleste hundene mangler bare deler av strøkene sine farger, på samme måte kalt markeringer. Hvis du ser en helt hvit hund, er at de mangler begge typer pelspigmentering.

Hundene med ingen av de røde pigmenteringene er imidlertid helt svarte, tilstanden forstått som melanisme. Hvis en hund som er svart, har mangel på en farge så vel som en helt hvit dobie er mangelfull i både svart så vel som rød pigmentering.

Det er ingenting nødvendigvis galt med mangel på pigmenter eller en stor mengde pigmentering, hvis det er et kjennetegn i arten.

For eksempel er det sant at en dalmatiker mangler rød pigmentering, med unntak i situasjonen til svarte flekker. Det er lokiene (eller stedet for det på hundens genom, forstås som Harlequin eller H loci.

Men Norm Dobie Dobie inkluderer pigmentering, spesielt den typiske brune så vel som svart som vi er vant til å se med Dobies. La oss undersøke de forskjellige Doberman -nyanser.

Dobermans ‘forskjellige farger

Det er mange farger på Doberman, like litt som fire eller så mye som syv i henhold til hvem du spør. For en uttømmende liste over alle tilbudte Doberman -farger, inspiser ut den omfattende artikkelen min om alle typer Doberman -farger som finnes her.

Dobies har ikke alltid nøyaktig de samme områdene som brunfarging er synlig. Enkelte dobies viser mer solbrun farging på pelsen enn andre. I tillegg kan de solbrune markeringene i seg selv variere i mørket. Dobermans i Europa har vanligvis mørkere markeringer.

Dette er noen av de mer fremtredende Doberman -fargene:

Svart: The Black Tan er den mest fremtredende Doberman -fargen. Dette er fargen du bruker til å se. Det er noen som foretrekker begrepet rust i stedet for solbrun, men det handler om det lignende.

Rødt hår: Det kalles ofte en “sjokolade doberman” så vel som det erden nest mest sett Doberman. Håret som er rødt kan bety alt fra sjokolade til kobber. Europeerne er noen ganger på samme måte forstått som brune, noe som er passende siden Dobermans i Europa har en tendens til å være noe mørkere i fargetone.

Fawn: De blir ikke brukt oftere enn de to første fargene. Fawn er en ufortynnet rød. Du kan også høre det forstått som “Isabella”.

Blå: Er en blåere Doberman er en som har sin Black Pigment fortynnet. Noen ganger blir de omtalt som en grå Doberman. Blå

Dobermans er utsatt for fargefortynning alopecia, en tilstand der håret er sprøtt i tillegg til å bryte lett.

La oss undersøke hvilke rasekrav som er om hvilken farge de skal velge for Dobermans for mye bedre å kunne erkjenne de svarte så vel som helt svarte dobies.

Doberman rasekrav for farge

Det er AKC (American Kennel Club) spesifiserer at de solbrune områdene må sees i snuten over hvert øye på de fire bena, i tillegg til i brystet så vel som halsen i tillegg til et lite solbrune område rett under halen .

Hvis du merker et hvitt område over brystområdet, blir det undersøkt på konkurranser for å bekrefte at det ikke er i overtredelse av rasestandarden. Absolutt. Denne hvite lappen som er på brystet til Dobermans Doberman, må ikke være mer enn på størrelse med en halv tomme.

AKC er ekstremt presis når det gjelder fargene som tilfredsstiller kravene til Dobermans. Doberman

“Tillatte farger-svarte, rødblå så vel som Fawn (Isabella). Markeringer: Rust, tydelig definert, synlig over hvert øye i tillegg til i halsen, snute så vel som forhåndsutstyr på føttene så vel som ben og på halen nedenfor. En hvit lapp på brystet som ikke er mer enn 1/2 tomme tillatt. Diskvalifiserende feil: Hunder som ikke er av en tillatt farge. ”

Den offisielle grunnleggende for Doberman Pinscher. American Kennel Club (kilde).

AKC for rasen av Dobie er ekstremt presis. Hva oppstår hvis hunden din ikke har noen form for markeringer som Breed Basic spesifiserer den må ha?

Hva om hundens hvite lapp på brystet er så godt stort? Betyr det at det er en Doberman? Jada, det er det. Det er ikke en god kandidat for et hundeshow, men det er ingen grunn til å tro at du ikke skal eie Doberman.

Det er en rekke problemer innen AKC Basic som kan diskvalifisere Dobie. Det er krav til topplinjen for hodehøyde, body bindkvarter samt forkvarter så vel som temperament.

To sider som er enkelt med en liten skrift. Bare en håndfull Dobermans kan tilfredsstille disse kriteriene.

Det er mulig å ha Doberman som ikke er så mye som alle krav, men fremdeles teller som en faktisk Doberman. Hvis du tror på dette argumentet, kan Dobermans være helt svart eller hvitt. Hva tror du?

Farge på pelsen kan endre med tidens gang

Det er også viktig å huske på at Dobermans fargelegging vil endre seg når de eldes. Dette skjer når de kaster “valpefrakken” som vanligvis oppstår i de foreløpige 18 månedene av livet.

Mindre modifikasjoner kan skje i denne perioden, for eksempel lettere eller mørkere markeringene, eller utseendet til hvite hår som noen ganger er til stede. Den totale modifiseringen i farger er imidlertid ikke mulig.

Videre kan subtile fargemodifikasjoner observeres i lettere nyanser i løpet av sommermånedene samt mer eksponering for solen, samt mørkere nyanser om vinteren. Når en hund kommer inn i sluttfasen i livet, er det typisk for hvite hår å være synlige, spesielt i ansiktet.

Siste tanker
Jeg tror at de fleste vil være enige om at det er mulig å kunne eie Doberman som er svart. Noen vil oppgi at en hund med helt svart pels ikke er en ren rase Doberman, så vel som noen vil antyde at det å ha en ikke stemmer.

Hvis du merker folk som går med en svart Doberman, stirrer du ikke bare på en hund, men noe viktigere – kameratskap, lojalitet, samt kjærlighet. Uansett farge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Krav hunden min hjerteormforebygging om vinteren?
Next post PETMEDS® Pet Dog opplever halthet i bakbenet